Podrán practicar ciclismo de carretera por vías de tráfico moderado con recorridos de desniveles variados, con rutas llanas en dirección a la Costa Brava. Si practican BTT, podrán pedalear en dirección a los Pirineos disfrutando de los bosques y montañas que enlazan la Garrotxa con el prepirineo. Si necesitan asistencia, en la comarca se encuentra el primer Centro BTT de Cataluña.

Ciclisme

La Comarca del Pla de l'Estany és un dels llocs més idonis per la pràctica del ciclisme de carretera i de muntanya.

El ciclisme de carretera necessita pel seu entrenament tres variables molt importants: 

  • diferents perfils
  • carreteres poc transitades
  • una instal·lació específica pel manteniment i reparació de les bicicletes

Banyoles és l'origen de rutes ciclistes variades (cap als Pirineus i la Garrotxa amb desnivells pronunciats, cap a l'Empordà, la plana) i en la major part dels casos, amb unatranquil·litat envejable. A més podeu comptar amb la CENTRE BTT PLA ESTANY-BANYOLES  com el punt neuràlgic de servei pel ciclista de carretera amb tot allò que pugueunecessitar.

L'entrenament de la bicicleta de muntanya es basa en una gran part en un entrenament de fons de carretera. Per tant podeu comptar amb les condicions ideals per a aquestesport.

Per la part més tècnica, el Pla de l'Estany compta amb el primer Centre BTT de Catalunya, amb l'origen de 7 rutes des de Banyoles i 3 rutes d’enllaç. Si a més d'aquests itinerarisvolguéssiu descobrir nous senders, al CENTRE BTT PLA DE L’ESTANY-BANYOLES us ajudaran a trobar la millor opció per a tots.

A la nostra comarca s'hi realitzen molts esdeveniments relacionats amb la bicicleta de muntanya: la volta a Porqueres, la Copa Catalana BTT, etc. tot gràcies a l'aposta ferma de les administracions i a l'entusiasme del Club Ciclista de Banyoles.

SUBE