Disponemos de mapas con rutas de diferentes dificultades. Disponen de 10 rutas (252 km señalizados). Las características inmejorables de la zona hacen que se celebre la Copa Catalana BTT, entre otras carreras.

BTT BTT

La ruta proposada, la número 9 del Centre BTT del Pla de l'Estany-Banyoles, descriu un interessant itinerari de descoberta del pla de Martís en què, a més, des de diferents punts concrets, si el dia és clar, es pot gaudir de magnífiques vistes dels Pirineus, del massís de les Salines, de la Mare de Déu del Mont, del Bassegoda, del Comanegra, de la serra de Finestres i del Rocacorba entre d'altres.

La ruta té el seu punt de sortida al casal de Martís o casa dels Enginyers. Per accedir-hi des de Banyoles, cal situar-se a la sortida nord de la ciutat, al parc de la Draga, i prendre la carretera GIP-5121 en direcció a Esponellà, Crespià i Figueres. Es deixa l'accés a la C-66 passant-hi per sota, es creua Melianta i, als 6 km des de Banyoles, al final d'una llarga recta (Martís de Dalt), es trenca a l'esquerra en direcció a Martís de Baix. Als 1300 m, per un vial asfaltat, s'accedeix a l'anomenada casa dels Enginyers, on es podrà aparcar el vehicle.

Sortim d'Esponellà direcció Pla de Martís fins al Mirador dels Enginyers. Travessem el Pla de Martís fins a Serinyà, travessem el poble fins a Gatielles i arribem al Riu Ser, el travessem dues vegades i desprès travessem el Merdança fins a Sant Miquels Sesvinyes. D'aquí, fins a Caselles Davall, i pugem al Puig Clarà. Una baixada curta però dura i arribem a la vora de l'Estany de Banyoles. D'aquí fins a Melianta, un bon esmorzar a Ca l'Àngel i tornem a Esponellà.

SUBE